We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Lees hieronder welke diensten we aanbieden naast onze reguliere huisartsenzorg.
Als u denkt dat u een blaasontsteking heeft, kunt u naar de praktijk gaan om uw urine te laten onderzoeken. Het is belangrijk dat u uw urine op de juiste manier opvangt en bewaart! Wilt u weten hoe u urine moet opvangen? Hier is de uitleg:
Document - hoe vang ik mijn urine op?
Inleveren van de urine
Uitslag
U ontvangt de uitslag via MijnGezondheid.net. Indien u geen gebruik maakt van MijnGezondheid.net kunt u ons een dag later voor 12:00 uur bellen.
Heeft u een medische verklaring nodig van de huisarts voor bijvoorbeeld school, het reisbureau, de werkgever of een woningbouwvereniging? Houd er dan rekening mee dat een arts geen verklaringen mag afgeven voor zijn eigen patiënten. In veel gevallen kunt u zelf de informatie doorgeven aan de desbetreffende instantie. Wanneer dit niet mogelijk is, dan kan de instantie zelf een onafhankelijk arts inschakelen.
Voor de volgende kleine ingrepen kunt u ook terecht bij de huisarts:
Spiraaltje
Een spiraaltje kan worden gebruikt als voorbehoedsmiddel, maar kan ook worden geadviseerd ter behandeling van hevig bloedverlies. U kunt samen met uw huisarts besluiten een spiraaltje te plaatsen. Er zijn twee vormen: een koperhoudend spiraaltje en een hormoonbevattend spiraaltje (Mirena en Kyleena). Het plaatsen gaat op nagenoeg dezelfde manier. Uw huisarts kan dit op de praktijk inbrengen. Voor het plaatsen van een spiraaltje wordt vooraf een inwendig onderzoek verricht en soms een test op ontstekingen/infecties.
Het spiraaltje wordt geplaatst in een aparte afspraak. Bij twijfel over de ligging van het geplaatste spiraaltje wordt een echo-onderzoek uitgevoerd. De Kyleena-spiraal dient na vijf jaar te worden vervangen, de Mirena-spiraal na zes jaar. Het koperhoudende spiraal na tien jaar. Het verwijderen van een spiraaltje kan door de huisarts gedaan worden op een gewone spreekuurafspraak.
Als u meer wilt weten kunt u goede informatie vinden op de website Thuisarts.nl. Daar leest u ook hoe u zich het beste voorbereidt op het plaatsen.
Pessarium
Bij een verzakking met of zonder urineverlies kan samen met uw huisarts worden besloten om een pessarium te plaatsen. Een pessarium is een ring of schijf die vaginaal kan worden ingebracht om het verzakkingsgevoel en/of urineverlies tegen te gaan. Dit als alternatief voor een operatie. Ook het pessarium heeft soms nadelen, zoals meer afscheiding en regelmatige controle voor het reinigen en terugplaatsen van het pessarium. Het aanmeten en plaatsen gebeurt vaak op twee verschillende momenten. Voor het aanmeten worden pasringen met vaste afmetingen gebruikt. Vervolgens wordt samen met u besproken welke maat en welke vorm bij u het meest geschikt zijn. Het pessarium wordt op recept geleverd.
Voor meer informatie, kijk op de website van Thuisarts.nl.
Hechten en verbinden
Bij een ongeval of verwonding kunt u deze laten beoordelen en behandelen op onze praktijk. De assistente zal de eerste opvang verzorgen en zo nodig een arts raadplegen. Belt u als het kan van tevoren even zodat het ingepland kan worden om wachttijd voor u te voorkomen. De assistente zal de wond(en) verder schoonmaken en verbinden en vaak de wondcontrole doen. Ook verwijdert de assistente de hechtingen na zeven tot tien dagen. Assistentes zijn getraind om hechtingen te verwijderen.
Voor het verwijderen van hechtingen kunt u ook een afspraak inplannen via MijnGezondheid.net.
Tapen
Bij een enkelverzwikking kan voor een sneller herstel een enkeltape worden aangelegd. Hiervoor mag de enkel niet te dik zijn. Vaak wordt dan gedurende drie tot vijf dagen een drukverband om de enkel aangelegd. Uw huisarts zal samen met u een keuze maken voor de beste aanpak (tapen of drukverband). De enkeltape of het drukverband wordt door de assistente aangebracht. Zij geeft dan instructies hoe te bewegen en belasten.
Ook bij een zweepslag kan een tape om de kuit de pijn verlichten en het lopen makkelijker maken. In overleg met uw huisarts kan hiervoor worden besloten.
Zwachtelen
Als de onderbenen erg gezwollen zijn door vocht (oedeem) of bij een trombosebeen, dan kan de assistente op advies van de huisarts een zwachteltherapie starten. Hierbij worden de voeten en onderbenen verbonden om het vocht in de benen te verminderen.
Kleine chirurgie
De huisartsen in de praktijk voeren allemaal zelf kleine ingrepen uit. Kleine afwijkingen in en onder de huid kunnen door de huisarts worden verwijderd. Ook ingegroeide teennagels kunnen worden behandeld. Uw huisarts zal vooraf de methode met u bespreken. Een afspraak hiervoor duurt doorgaans 20 tot 30 minuten.
Wrattenbehandeling
De assistentes behandelen veelvoorkomende wratten op handen en voeten met stikstof. In overleg met uw huisarts doen zij dit ook op andere plekken van het lichaam. U kunt hiervoor een afspraak maken met de assistentes of online via ons patiëntenportaal MijnGezondheid.net.
Verwijderen staalsplinter uit oog
Soms kan een vuiltje of metaalsplinter vastzitten op het hoornvlies. Dit kan door de huisarts onder druppelverdoving worden verwijderd. Soms is het nodig om met een zeer klein boortje roest te verwijderen op het hoornvlies.
Bloedneus
Bij een hevige bloedneus die niet vanzelf stopt kan de huisarts bij u een of twee neustampons aanbrengen.
De overheid vergoedt de griepvaccinatie volledig voor de volgende groepen:
Thuisarts biedt meer informatie over het voorkomen van griep en de griepprik:
Ik wil griep voorkomen (griepprik) | Thuisarts.nl
Jaarlijks beoordelen we de medische dossiers van onze patiënten. Behoort u tot de bovenstaande groepen, dan ontvangt u een schriftelijke uitnodiging voor de griepprik. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen, neem dan contact op met uw huisartsenpraktijk. Als u buiten deze categorieën valt en toch gevaccineerd wilt worden, geldt dat de overheid deze vaccinatie niet vergoedt. Voor de kosten kunt u contact opnemen met de assistente.